Antwerpse pre-metro

March 07, 2014  •  Leave a Comment

Ik heb vorig weekend eindelijk eens de premetro bezocht. Zaterdag namiddag is natuurlijk allesbehalve ideaal qua timing, maar ja...  Zeker niet als je weet dat de metrotunnels na 18 jaar leegstand klaar gemaakt worden om in het kader van het Pegasusplan volgend jaar in gebruik te nemen. Met andere woorden: je kan dus 20m onder de grond op Poolse arbeiders botsen.

Eerst hebben we (mijn partner-in-crime en ik) de ronde van Antwerpen gedaan om alle mogelijke ingangen te checken. UIteindelijk hebben we er eentje gekozen waar we konden parkeren en vooral: waar de deur open stond. Beneden brandden de lichten, maar was er toch geen mens te bespeuren.

Ik heb maar één foto gepost, want ik ben er niet lang genoeg geweest. Op een bepaald moment hoorden we nl. stemmen die van voor ons leken te komen. Dus keerden we op onze passen terug naar het station met de trap naar boven. Alleen... die stemmen bleken daar voor ons aangekomen te zijn. Ik denk dat ze bovengronds liepen en we ze door luchtkokers gehoord hebben ofwel werden we misleid door de echo... Soit, in het station met de uitgang waren enkele mannen in een onverstaanbare taal op elkaar aan het roepen op de trap naar boven... (Het kan natuurlijk ook Pools geweest zijn voor "kom nu maar te voorschijn of we doen het licht uit")
Vervelend... Dus hebben we ons even verstopt achter een muurtje, terwijl ze aan de andere kant van dat muurtje met plastic aan het sleuren waren. Met ingehouden adem en klamme handjes wachten tot er eentje de hoek zou om komen (waarbij die mens ongetwijfeld in zijn broek zou doen van het schrikken), op zo'n moment lijkt de tijd heel traag vooruit te gaan. Uiteindelijk zijn ze naar boven gegaan en zijn wij ontsnapt via het gat aan het eind van de tunnels waar de trams naar buiten rijden. Toen we terug aan de auto waren, bleek de ingang die we eerst gebruikt hadden, ondertussen vergrendeld. Zoals ze in Antwerpen zeggen, we hadden dus "hoeresjans" gehad.


Of het de moeite waard was? Ik ben niet zeker, er is echt wel al veel afgewerkt. 
Bon, hier dus mijn ene foto... op zijn kant gezet om het een roetsjbaan effect te geven.

 

En hier nog een kaartje van de Antwerpse pre-metro. De lijnen in Borgerhout, de streepjeslijnen, worden in 2015 in gebruik genomen.


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February (1) March (2) April (1) May June (1) July August September (1) October November (1) December
January February (3) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December