Zollverein - cokesfabriek

March 04, 2014  •  Leave a Comment

Zollverein is het industriële gebied even ten noorden van het centrum van Essen. Alles draait op het terrein van Zollverein om de mooiste steenkoolmijn ter wereld. Het gehele complex bestaat uit twintig gebouwen die ontstonden tussen 1928 en 1932 en alle in Bauhaus stijl gebouwd werden. Sinds 2001 staat Zollverein op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Buiten een begeleid bezoek aan deze imposante fabriek, heb je ook de mogelijkheid om een van de meest toonaangevende designmusea in de wereld te bezoeken: het Red Dot Design museum, letterlijk in de kern van de fabriek (de ovens). Maar ook een verkenningstocht door het gebied rondom de fabriek per fiets of te voet is mogelijk. Als je lang genoeg naar een ingang zoekt, kan je ook het deel bezoeken dat niet voor publiek geopend is: de cokesfabriek. Deze cokesfabriek met maar liefst 304 cokesovens werd in 1961 gebouwd en was in gebruik tot 1993.

Alle foto's zijn genomen in en om de cokesfabriek. De mijn is qua architectuur zeker mooier, maar is gerenoveerd en dus niet meer interessant voor urban exploring.

 

ZollvereinZollverein ZollvereinZollverein ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC ZollvereinZollvereinSONY DSC


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February (1) March (2) April (1) May June (1) July August September (1) October November (1) December
January February (3) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December