Fort 6

April 13, 2014  •  1 Comment

Enkele jaren geleden was Fort 6 in Wilrijk mijn eerste urbex-bestemming. Onlangs ben ik er terug geweest met een vriend die zijn eerste urbex-stapjes wou zetten. Kwestie van gemakkelijk te beginnen... Vroeger stond de poort nog open en stond het water nog tot aan de rand van mijn bottinnes. Nu is de poort op slot en staat het water spijtig genoeg ook nog wat hoger dan vroeger... Soit, enerzijds heb je het nadeel van natte voeten, anderzijds het voordeel dat niemand je daar komt lastig vallen. Trouwens, de poort is wel toe, maar er is een gat in het hek en een touw om naar beneden te klimmen.

Het fort is een onderdeel van de Brialmontgordel rond Antwerpen. Het bakstenen fort werd gebouwd in 1860-1864, met fraai metselwerk en versieringen in natuursteen. Zoals de andere Brialmontforten bestaat het uit twee delen: het buiten- en het binnenfort. Het binnenfort of reduit vormt de kern en is de laatste verdedigingslinie van het fort: een versterkt gebouw waar de verdedigers zich konden verschuilen en standhouden wanneer de rest van het fort al in handen van de vijand was. Het reduit is door de mooie bakstenen gewelven het meest interessante deel om te bezoeken. Het reduit is weliswaar goed bewaard gebleven, maar is ongebruikt en staat dus onder water. 

Wie trouwens zo'n fort wilt bezoeken zonder natte voeten en zonder via een touw te moeten klimmen, kan dat legaal in fort 2 en fort 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments

Pinkdevilcow(non-registered)
Ik ga dit weekend dit fort bezoeken, kan niet wachten
(Ik ben 14 en ga met mijn broer van 16)
No comments posted.
Loading...

Archive
January February (1) March (2) April (1) May June (1) July August September (1) October November (1) December
January February (3) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December